Τρόμος στο Λάκκωμα: Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» πίστα καρτ – Παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του (video)

Ένα πρωτοφανές και άκρως εντυπωσιακό φαινόμενο καταγράφηκε στο Λάκκωμα, στα όρια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, προκαλώντας αναστάτωση στους παρευρισκόμενους σε γνωστή πίστα καρτ της περιοχής.

Ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε ξαφνικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, «χτυπώντας» απευθείας τις εγκαταστάσεις της πίστας και προκαλώντας υλικές ζημιές, με το σχετικό βίντεο να κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Πώς έγινε το συμβάν – Σοκαριστικές εικόνες στο βίντεο

Το φαινόμενο εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας με πλήρη ηλιοφάνεια, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Ο ανεμοστρόβιλος πέρασε με μεγάλη ταχύτητα μέσα από την πίστα καρτ, αναπτύσσοντας ισχυρή δυναμική.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η δίνη παρέσυρε:

  • Μεγάλες επαγγελματικές τέντες προστασίας.
  • Τραπέζια, καρέκλες και εξοπλισμό της πίστας.
  • Διάφορα βαριά αντικείμενα που εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Οι οδηγοί και το προσωπικό που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν έντρομοι να καλυφθούν, καθώς τα αντικείμενα ίπταντο στον αέρα. Ευτυχώς, από το συμβάν δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές στον εξοπλισμό της επιχείρησης.

@silas.racing

Avg day in karting #cotfa #tornado #karting creds : @Marcel Matyjewicz Official @Christian @m.barry.35

♬ original sound – ????????

Τι λένε οι μετεωρολόγοι: Ήταν «Ανεμοστρόβιλος» ή «Διάβολος της Σκόνης»;

Αν και το φαινόμενο καταγράφηκε ως ανεμοστρόβιλος, οι μετεωρολόγοι εξηγούν ότι πρόκειται για τον λεγόμενο «διάβολο της σκόνης» (dust devil).

Σε αντίθεση με τους κλασικούς ανεμοστρόβιλους που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια καταιγίδων από υπερκυτταρικά νέφη, οι «διάβολοι της σκόνης» δημιουργούνται με εντελώς αίθριο καιρό. Συμβαίνουν όταν η ισχυρή ηλιοφάνεια θερμαίνει απότομα το έδαφος (ιδιαίτερα σε ξερές ή ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες όπως μια πίστα), δημιουργώντας έναν θερμό θύλακα αέρα που ανεβαίνει γρήγορα προς τα πάνω, αρχίζοντας να περιστρέφεται.

Συχνό φαινόμενο για την περιοχή

Τοπικοί φορείς επισημαίνουν ότι η ευρύτερη πεδιάδα της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της γεωμορφλογίας της και των μεγάλων εκτάσεων με καλλιέργειες ή ανοιχτούς χώρους, είναι επιρρεπής στην εμφάνιση τέτοιων στροβιλισμών κατά τους θερμούς μήνες του έτους, αν και σπάνια έχουν τέτοια ένταση ώστε να προκαλέσουν ζημιές σε υποδομές.

Πηγή: ERTNEWS

Διάβασε ακόμα

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το