Νότια Προάστια: Σπείρα ανηλίκων με χατζάρες και όπλα «ρήμαζε» καταστήματα – Βίντεο ντοκουμέντο

Τέλος στη δράση μιας επικίνδυνης συμμορίας ανηλίκων έβαλε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από συντονισμένη επιχείρηση στα νότια προάστια. Οι νεαροί δράστες, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό, ανάμεσα στον οποίο χατζάρες και πιστόλια, για να ληστεύουν καταστήματα, προκαλώντας τρόμο σε υπαλλήλους και πολίτες.

Το χρονικό των ληστειών και η μέθοδος δράσης

Η συμμορία δρούσε με συγκεκριμένο σχέδιο, στοχεύοντας κυρίως σε καταστήματα εστίασης και mini market. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας:

  • Οπλισμός: Εισέβαλλαν στις επιχειρήσεις κρατώντας μαχαίρια μεγάλου μεγέθους και όπλα για να κάμψουν κάθε αντίσταση.
  • Περιοχές δράσης: Οι επιθέσεις εντοπίζονται σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Βούλα και το Ελληνικό.
  • Βίντεο ντοκουμέντο: Στα χέρια των αρχών βρίσκεται οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, που καταγράφει τη στιγμή της εισβολής και τη βιαιότητα των κινήσεών τους.

Η σύλληψη από την Ελληνική Αστυνομία

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση του βίντεο, οι άνδρες της ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τα μέλη της οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν τα σύνεργα των ληστειών και μέρος των κλοπιμαίων.

Η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συρροή και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Οι αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στην Αττική.

Πηγές: ERTNEWS, SKAI

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το