Αργυρούπολη: Εκτεταμένοι Βανδαλισμοί και Διάρρηξη σε Λύκειο – Κραυγή Αγωνίας από τον Δήμαρχο

Στόχος αγνώστων έγινε για ακόμη μια φορά σχολικό συγκρότημα στην Αργυρούπολη, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία. Οι βανδαλισμοί στο Λύκειο Αργυρούπολης άφησαν πίσω τους σπασμένες πόρτες, εκτεταμένες υλικές ζημιές και μια λεηλατημένη σχολική περιουσία.

Το Χρονικό της Επίθεσης και οι Ζημιές

Οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο του σχολείου προκαλώντας χάος. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, οι καταστροφές περιλαμβάνουν:

  • Σπασμένες πόρτες σε αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία.
  • Διάρρηξη στο κυλικείο του σχολείου, από όπου αφαιρέθηκαν εμπορεύματα και προκλήθηκαν φθορές στον εξοπλισμό.
  • Καταστροφές σε υποδομές που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Αίτημα Δημάρχου για Κάμερες Ασφαλείας

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, επανέφερε με ένταση το αίτημα για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στα σχολεία κατά τις μη εργάσιμες ώρες.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως η προστασία της σχολικής περιουσίας είναι επιβεβλημένη, καθώς το κόστος των επισκευών επιβαρύνει τους πολίτες, ενώ η αίσθηση ανασφάλειας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μεγαλώνει. Το αίτημα εστιάζει στη χρήση τεχνολογίας για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων παραβατικότητας που πλήττουν τα δημόσια κτίρια.


Η Κατάσταση στα Σχολεία της Περιοχής

Οι κάτοικοι της Αργυρούπολης εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνότητα των επιθέσεων σε δημόσιους χώρους. Η δημοτική αρχή εξετάζει ήδη επιπλέον μέτρα φύλαξης, ωστόσο η νομική ρύθμιση για τις κάμερες ασφαλείας παραμένει το κεντρικό σημείο της διεκδίκησης για τη μόνιμη λύση του προβλήματος.

Δήλωση: “Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε λίγους να καταστρέφουν τα σχολεία των παιδιών μας”, αναφέρουν κύκλοι του Δήμου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός / ΕRTNEWS

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το