Με καλοκαιρινές συνθήκες θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, καθώς ο καιρός διατηρείται γενικά αίθριος και η θερμοκρασία ακολουθεί ανοδική πορεία, αγγίζοντας τοπικά ακόμη και τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, η επιστροφή των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι άνεμοι στα πελάγη δεν ξεπέρασαν τα 5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες έως την Τετάρτη
Η Τρίτη και η Τετάρτη θα κυλήσουν με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στη Μακεδονία και σε τμήματα της Βόρειας Ελλάδας αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα για σύντομες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, ενώ τα υψηλότερα επίπεδα θα καταγραφούν στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού
Μικρή μεταβολή αναμένεται την Πέμπτη, με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα έχουν περιορισμένη διάρκεια και από αργά το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.
Από την Παρασκευή και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία αναμένεται να πάρει ξανά την ανιούσα, ενισχύοντας το καλοκαιρινό σκηνικό σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι παραλίες της Αττικής γέμισαν λουόμενους
Οι υψηλές θερμοκρασίες του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος έστρεψαν χιλιάδες πολίτες προς τις παραλίες της Αττικής.
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα γνώρισε αυξημένη επισκεψιμότητα, με οικογένειες, παρέες και επισκέπτες να αναζητούν ανάσες δροσιάς δίπλα στη θάλασσα. Η αυξημένη κίνηση έδωσε σημαντική ώθηση και στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής της περιοχής.
Καιρός Τρίτη 2 Ιουνίου: Πού θα σημειωθούν βροχές
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 32 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, ενώ στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα αγγίξει τους 33 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή
Μακεδονία – Θράκη
Τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.
Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.
Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση έως το Σαββατοκύριακο
- Τετάρτη 3 Ιουνίου: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά.
- Πέμπτη 4 Ιουνίου: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
- Παρασκευή 5 Ιουνίου: Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.
- Σάββατο 6 Ιουνίου: Επιστροφή της ζέστης και νέα άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.



