Μια συγκλονιστική ανακάλυψη από τη NASA αφορά σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές της Βίβλου – τη σταύρωση του Ιησού Χριστού – και την απόκοσμη εικόνα του ουρανού που ακολούθησε σύμφωνα με τις περιγραφές.
Τα αστρονομικά μοντέλα της διαστημικής υπηρεσίας υποδηλώνουν ότι μια σεληνιακή έκλειψη έκανε κόκκινο το φεγγάρι πάνω από την Ιερουσαλήμ την Παρασκευή, 3 Απριλίου 33 μ.Χ. – μια ημερομηνία που πολλοί μελετητές συνδέουν με τον θάνατο του Ιησού.

«Από το μεσημέρι μέχρι τις τρεις το απόγευμα σκοτάδι επικράτησε σε όλη τη γη», λέει μια μετάφραση του εδαφίου Ματθαίος 27:45 — ένα εδάφιο του Ευαγγελίου που περιγράφει τους ουρανούς καθώς ο Ιησούς κρεμόταν στον σταυρό.
Η θεωρία της έκλειψης, που αρχικά διατυπώθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Colin Humphreys και W. Graeme Waddington, έβαλε φωτιά τώρα στο TikTok — ακριβώς την ώρα της Μεγάλης Παρασκευής.
Τα χριστιανικά κείμενα αναφέρουν ότι το φεγγάρι μετατράπηκε σε αίμα μετά τη σταύρωση του Ιησού – ”πιθανώς αναφέρεται σε μια σεληνιακή έκλειψη, κατά την οποία το φεγγάρι παίρνει μια κοκκινωπή απόχρωση”, σημείωσε η NASA, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία παρακολούθησης του ουρανού εντόπισε την αρχαία έκλειψη που ήταν ορατή στην Ιερουσαλήμ λίγο μετά τη δύση του ηλίου.
Για τους πιστούς, είναι μια εντυπωσιακή επιβεβαίωση των εδαφίων της Βίβλου.
Οι Humphreys και Waddington λένε ότι υποστηρίζει την ιδέα ότι η σεληνιακή έκλειψη ήταν αυτή που φάνηκε και καταγράφηκε στην αρχαία γραφή.
Υποστηρίζουν ότι το απόφθεγμα του Πέτρου – «ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι» – αναφέρεται απευθείας στο Ματθαίος 27:45 και ευθυγραμμίζεται με το τρίωρο σκοτάδι που αναφέρεται στα Ευαγγέλια.
Τα δεδομένα της NASA, λένε, βοηθούν να ενωθούν τα κομμάτια.
Η Μεγάλη Παρασκευή πέφτει πάντα δύο ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα, η οποία καθορίζεται από την πρώτη πανσέληνο μετά την πρώτη ημέρα της άνοιξης – ένα σύστημα που προορίζεται να ευθυγραμμιστεί με το Πάσχα, την εβραϊκή γιορτή κατά την οποία πιστεύεται ότι σταυρώθηκε ο Ιησούς.
Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, ο Ιησούς αναστήθηκε την Κυριακή μετά το Πάσχα – και οι πρώτοι Χριστιανοί φρόντισαν να ακολουθούν πάντα το Πάσχα, συνδέοντας τις παραδόσεις και τους εορτασμούς όχι μόνο με τη Βίβλο, αλλά και με το ίδιο το φεγγάρι.