Δεκάδες ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την επίθεση στο Ιράν – Ανακοινώσεις από Aegean και SΚΥ Express

Σημαντικές αναταράξεις με ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων προς χώρες της Μέσης Ανατολής από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω της έκρυθμης πολεμικής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, καταγράφονται στις αερομεταφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τη μία το μεσημέρι είχαν καταγραφεί περίπου 20 ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων προς την Αθήνα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις, καθώς έχει κλείσει ο εναέριος χώρος σε χώρες όπως Ισραήλ, Ιράν, Ιράκ, τμήμα της Συρίας, Μπαχρέιν και Ντόχα.

Η ανακοίνωση της AEGEAN

Ήδη η Aegean έχει προχωρήσει σε ακυρώσεις μέχρι και τη Δευτέρα, από και προς τα Διεθνή Αεροδρόμια Μπεν Γκιουριόν στο Τελ Αβίβ, Ράφικ Χαρίρι στη Βηρυτό και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ, ενώ παρακολουθείται συνεχώς η κατάσταση για προσαρμογές του προγράμματος για τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η Aegean, ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως «λόγω των πρόσφατων γεγονότων στη Μέση Ανατολή, προχωρούμε σε ακύρωση των πτήσεων μας από και προς τα Διεθνή Αεροδρόμια Μπεν Γκιουριόν στο Τελ Αβίβ, Ράφικ Χαρίρι στην Βηρυτό και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ για το διάστημα 28/02/2026 έως και τις 02/03/2026».

Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις παραπάνω ακυρώσεις μπορούν:

  • να ακυρώσουν την κράτησή τους και να λάβουν credit voucher για μελλοντική χρήση εδώ
  • να προβούν σε αλλαγή των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου με νέα ημερομηνία ταξιδιού έως και 31/03/2026 καλώντας στο (+30) 210 6261000
  • Επιπλέον όσοι επιβάτες έχουν εισιτήριο από/προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Ερμπίλ για πτήσεις έως και 10/03/2026, εάν το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα
  • να προβούν σε αλλαγή των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου με νέα ημερομηνία ταξιδιού έως και 31/03/2026 καλώντας στο (+30) 210 6261000
  • να ακυρώσουν το εισιτήριο τους χωρίς κόστος μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (+30) 210 6261000

Από πλευράς μας αξιολογούμε διαρκώς τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αεροπορικών αρχών και προχωρούμε συνεχώς σε προσαρμογές του προγράμματος μας για τα συγκεκριμένα δρομολόγια».

Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN από και προς Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο και ΗΑΕ

Ειδικότερα ακυρώνονται οι παρακάτω πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Τελ Αβίβ, του Ερμπίλ, της Βαγδάτης, της Βηρυτού, του Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή:

Ημερομηνία Αριθμός πτήσης  Από          Προς

28/2/2026  A3966          Αθήνα       Ερμπίλ

28/2/2026  Α3 926         Αθήνα      Τελ Αβίβ

28/2/2026  Α3 927         Τελ Αβίβ    Αθήνα

28/2/2026  Α3 928         Αθήνα      Τελ Αβίβ

01/03/2026 Α3 967         Ερμπίλ      Αθήνα

01/03/2026 Α3 929         Τελ Αβίβ    Αθήνα

01/03/2026 Α3 926         Αθήνα      Τελ Αβίβ

01/03/2026 A3 927         Τελ Αβίβ    Αθήνα

01/03/2026 A3 922         Αθήνα      Τελ Αβίβ

01/03/2026 Α3 946         Αθήνα       Βηρυτός

01/03/2026 A3 958         Αθήνα       Ντουμπάι

01/03/2026 A3 959         Ντουμπάι     Αθήνα

01/03/2026 A3 956         Αθήνα      Αμπού Ντάμπι

01/03/2026 A3 957         Αμπού Ντάμπι  Αθήνα

02/03/2026 A3 929         Τελ Αβίβ      Αθήνα

02/03/2026 Α3 946         Αθήνα        Βηρυτός

02/03/2026 A3 947         Βηρυτός       Αθήνα

02/03/2026 A3 924         Αθήνα       Τελ Αβίβ

02/03/2026 A3 925         Τελ Αβίβ      Αθήνα

02/03/2026 A3 926         Αθήνα       Τελ Αβίβ

02/03/2026 A3 927         Τελ Αβίβ      Αθήνα

02/03/2026 A3 964         Αθήνα        Βαγδάτη

02/03/2026 Α3 928         Αθήνα       Τελ Αβίβ

02/03/2026 Α3 528         Λάρνακα     Τελ Αβίβ

03/03/2026 Α3 965         Βαγδάτη      Αθήνα

03/03/2026 Α3 947         Βηρυτός      Αθήνα

03/03/2026 Α3 929         Τελ Αβίβ     Αθήνα

03/03/2026 Α3 529         Τελ Αβίβ    Λάρνακα

Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια για τις πτήσεις που ακυρώνονται θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους, ώστε να ενημερωθούν ότι τους παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ή credit voucher για μελλοντική χρήση, καθώς και αλλαγής ημερομηνίας ταξιδιού χωρίς κανένα κόστος.

Επιπλέον, η AEGEAN ενημερώνει ότι, με στόχο τη διευκόλυνση των επιβατών που διαθέτουν εισιτήρια από και προς το Τελ Αβίβ, το Ερμπίλ, τη Βαγδάτη, τη Βηρυτό, το Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι, για πτήσεις με προγραμματισμένη αναχώρηση έως και τις 10 Μαρτίου 2026, παρέχει, εφόσον το επιθυμούν, τη δυνατότητα τροποποίησης των πτήσεων είτε με δωρεάν επανέκδοση και αλλαγή των εισιτηρίων, χωρίς επιπλέον κόστος, για νέα ταξίδια με ημερομηνία αναχώρησης έως και τις 31 Μαρτίου 2026, είτε με ακύρωση της κράτησης και έκδοση credit voucher για μελλοντική χρήση.

Η AEGEAN αξιολογεί διαρκώς τις τρέχουσες συνθήκες και θα επανέλθει με όποια νεότερη ενημέρωση.

Sky express: Ακύρωση πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ (TLV)

Σε ακύρωση των πτήσεων της προς και από το Τελ Αβίβ (TLV) λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου του Ισραήλ προχωρά και η Sky express.

Με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου του Ισραήλ, οι προγραμματισμένες πτήσεις της από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ATH) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν (TLV), καθώς και οι πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν (TLV) προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ATH), για το διάστημα από Κυριακή 1 Μαρτίου έως Δευτέρα 2 Μαρτίου, ακυρώνονται.

Για τη διευκόλυνσή του το επιβατικό κοινό, μπορεί να επιλέξει μία από τις παρακάτω διαθέσιμες εναλλακτικές:

  • Δωρεάν αλλαγή του εισιτηρίου σε μελλοντική πτήση του ίδιου δρομολογίου με ημερομηνία αναχώρησης ως 31/12/2026, μέσω της επιλογής «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ» στο skyexpress.com.
  • Ακύρωση της κράτησης και έκδοση credit voucher, που αντιστοιχεί στο ποσό του εισιτηρίου σας, με διάρκεια ισχύος 12 μηνών, μέσω της επιλογής «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ» στο skyexpress.com.
  • Ακύρωση της κράτησης και επιστροφή χρημάτων, κατόπιν επικοινωνίας στο flightchange@skyexpress.gr.

Οι επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται έχουν ήδη λάβει προσωπική ενημέρωση.

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων από όλο τον κόσμο προς τη Μέση Ανατολή

Τα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν προκάλεσαν την ακύρωση πτήσεων σε προορισμούς της Μέσης Ανατολής, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να ανακοινώνουν την αναστολή των δρομολογίων τους αφού έκλεισε ο εναέριος χώρος πολλών χωρών.

«Εξαιτίας της κατάστασης ασφαλείας» η Air France ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται οι σημερινές της πτήσεις με προορισμό το Ντουμπάι και το Ριάντ και οι αυριανές προς το Τελ Αβίβ.

Η Lufthansa, ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς αεροπορικούς ομίλους, ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ, τη Βηρυτό, το Αμάν, την Αρμπίλ και την Τεχεράνη ως τις 7 Μαρτίου.

Εξάλλου αεροπορικές εταιρείες του ομίλου ανέστειλαν τις πτήσεις τους από και προς το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι ως αύριο Κυριακή, επεσήμανε η Lufthansa σε ανακοίνωσή της επικαλούμενη «την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή».

Η ελβετική αεροπορική εταιρεία Swiss, που ανήκει στον ίδιο όμιλο, επεσήμανε ότι αναστέλλει τις πτήσεις τις από και προς το Τελ Αβίβ ως τις 7 Μαρτίου. «Με δεδομένο το κλείσιμο αρκετών εναέριων χώρων λόγω της τρέχουσας κατάστασης, αποφασίσαμε επίσης να ακυρώσουμε τις πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο μεταξύ Ζυρίχης και Ντουμπάι», πρόσθεσε η Swiss.

Η British Airways ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ και το Μπαχρέιν ως τις 3 Μαρτίου.

Η Norwegian ανέστειλε τις πτήσεις της προς και από το Ντουμπάι ως τις 4 Μαρτίου.

Η Turkish Airlines, που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό προορισμών στην περιοχή, ανέστειλε τις πτήσεις της προς δέκα χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Οι πτήσεις προς Λίβανο, Συρία, Ιράκ, Ιράν και Ιορδανία έχουν ακυρωθεί μέχρι τις 2 Μαρτίου», έγραψε ο εκπρόσωπος Γιαχία Ουστούν στο X, ενώ οι πτήσεις προς Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ομάν έχουν ανασταλεί για σήμερα.

Η Air India αποφάσισε να αναστείλει «όλες» τις πτήσεις της «προς όλους τους προορισμούς της Μέσης Ανατολής».

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς το Ιράν και το Ισραήλ «μέχρι νεοτέρας».

Η ιταλική ITA Airways ανέστειλε τις πτήσεις της από και προς το Τελ Αβίβ ως τις 7 Μαρτίου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του Ισραήλ, του Λιβάνου της Ιορδανίας, του Ιράν και του Ιράκ μέχρι την ίδια ημερομηνία. Οι πτήσεις από και προς το Ντουμπάι αναστέλλονται ως την 1η Μαρτίου.

Η Emirates επεσήμανε ότι, καθώς πολλές χώρες έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους, αναστέλλει προσωρινά τις πτήσεις της από και προς το Ντουμπάι.

Πολλές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στην περιοχή, μεταξύ των οποίων το Κατάρ, το Ιράκ, του Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και εν μέρει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο εναέριος χώρος της χώρας «για τις πολιτικές πτήσεις» και κάλεσε τους ταξιδιώτες «να μην πηγαίνουν στα αεροδρόμια μέχρι νεοτέρας».

 

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το