Tραγωδία στα Τέμπη: Tρία χρόνια μετά η μνήμη δεν σβήνει – Οι συγκεντρώσεις μέσα από φωτογραφικά καρέ

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή και η απαίτηση της κοινωνίας για Δικαιοσύνη πιο δυνατή από ποτέ. Οι φωτογραφίες από τα σημερινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, παρά τα μικρής έκτασης επεισόδια που δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν τις ειρηνικές πορείες, αποτυπώνουν τα συναισθήματα των ανθρώπων που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη μη απόδοση ευθυνών. Σε κάθε πρόσωπο, σε κάθε πανό, αποτυπώθηκε η ανάγκη να μη ξεχαστεί τίποτα και κανείς και η απόδοση Δικαιοσύνης να φτάσει μέχρι τέλους.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Με πανό, φωτογραφίες και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν ανήμερα της τρίτης επετείου από την σιδηροδρομική τραγωδία το αίτημα για απονομή Δικαιοσύνης.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Με κεντρικά συνθήματα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» οι συγκεντρωμένοι πολίτες τίμησαν τη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δικαίωση για τους ανθρώπους τους ζήτησαν στις ομιλίες τους και οι συγγενείς των 57 νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Ο Παύλος Ασλανίδης, νέος πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών «πήρε την σκυτάλη» φέτος από την Μαρία Καρυστιανού που αν και ήταν παρούσα στο Σύνταγμα δεν ανέβηκε στην εξέδρα των ομιλητών.

Το βλέμμα όλων στρέφεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς στις 23 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των Τεμπών.

(Photo by Angelos TZORTZINIS / AFP)
 

 

 

 

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το