Το Forest bathing θα είναι η νέα τάση για ταξίδια το 2025!

Όπως φαίνεται, τo 2025, οι ταξιδιώτες θα δίνουν προτεραιότητα στη στήριξη της ψυχικής υγείας, την επαφή με τη φύση και την προηγμένη τεχνολογία.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Buzz vs. Reality που πραγματοποίησαν η International Luxury Travel Market (ILTM), η Altiant και η Hyatt, το 84% των ταξιδιωτών με υψηλό εισόδημα αναμένουν εξατομικευμένες υπηρεσίες ευεξίας που ανταποκρίνονται στους προσωπικούς τους στόχους υγείας. Παράλληλα, το 70% επιλέγει αυθόρμητα θεραπείες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ενώ το 78% εκτιμά τη δυνατότητα προγραμματισμού εκ των προτέρων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ευεξία αποτελεί πλέον κεντρικό σημείο για τον τουρισμό πολυτελείας, με διαφορετική προσέγγιση από το παρελθόν. Εξατομικευμένες αξιολογήσεις υγείας, θεραπείες ψυχικής υγείας και φορητή τεχνολογία αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν οι ταξιδιώτες τις εμπειρίες τους. Αντί για απλή χαλάρωση, αναζητούν εμπειρίες, όπως το λεγόμενο «forest bathing», δηλαδή «λουτρό στο δάσος». Περιλαμβάνει έναν ήρεμο περίπατο σε δασική περιοχή, με εστίαση στους ήχους των πουλιών, τη μυρωδιά των δέντρων, την αίσθηση του αέρα και του χώματος κάτω από τα πόδια σας. Αποτελεί μια ευκαιρία αποσύνδεσης από την τεχνολογία και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου στον τομέα της ευεξίας είναι ξεκάθαρες και επηρεάζουν ήδη τις στρατηγικές των ξενοδοχείων παγκοσμίως:

Το 72% δηλώνει πως είναι πιθανότερο να επιλέξει ένα ξενοδοχείο με εξειδικευμένες επιλογές, όπως αλατοθεραπείες ή παγωμένα λουτρά. Στην Κίνα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 93%.

Οι θεραπείες spa παραμένουν κυρίαρχες: Το 62% ενδιαφέρεται για spa και εξειδικευμένες θεραπείες, όπως θαλασσοθεραπεία ή αγιουρβεδικές πρακτικές.

Το 52% προτιμά δραστηριότητες όπως πεζοπορία ή κολύμπι σε φυσικά τοπία, δείχνοντας αυξανόμενη ζήτηση για εξωτερικές, αναζωογονητικές δραστηριότητες.

Ακολουθούν η φυσική κατάσταση και οι φυσικές θεραπείες, με το 49% των συμμετεχόντων να αναζητά μαθήματα γυμναστικής και το 54% να ενδιαφέρεται για θεραπευτικές παρεμβάσεις, όπως ο βελονισμός.

Το 33% ενδιαφέρεται για υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας, όπως ασκήσεις ενσυνειδητότητας ή προγράμματα ψηφιακής αποτοξίνωσης.

Το 40% θέλει εξατομικευμένες αξιολογήσεις υγείας, όπως αναλύσεις ύπνου ή διατροφής, αποδεικνύοντας τη ζήτηση για δεδομένα και αποτελεσματικά προγράμματα ευεξίας.

Οι διακοπές δεν αφορούν πλέον μόνο στην απόλαυση, αλλά στην υγεία και τη σύνδεση με τη φύση. Ξενοδοχεία που υιοθετούν αυτό το όραμα έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν την έννοια της πολυτέλειας, προσφέροντας εμπειρίες ευεξίας που ενθουσιάζουν και δημιουργούν επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.

Πηγή: Travel.gr

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το