Oζι Οσμπορν: Η άγνωστη φιλία του με το βασιλιά Κάρολο και το ασυνήθιστο δώρο που έλαβε από το μονάρχη για την ανάρρωσή του (video)

Το ότι ο Ozzy Osbourne και η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι στενά συνδεδεμένες μπορεί να φαίνεται περίεργο στους περισσότερους – κι όμως το αστέρι των Black Sabbath διατηρούσε έναν δεσμό, τόσο φιλικό όσο και αταίραστο, με τον Βασιλιά Κάρολο.

Ο μουσικός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 76 ετών, περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Sharon και τα παιδιά τους μετά από μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον, πιστεύεται ότι είχε δημιουργήσει μια θερμή σχέση με τον μονάρχη όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δυό τους, που γεννήθηκαν με διαφορά λίγων εβδομάδων το 1948, φωτογραφήθηκαν να μοιράζονται ένα ξεκαρδιστικό γέλιο το 2006, σε μια δεξίωση στο Clarence House, στο Λονδίνο, αφιερωμένη στους υποστηρικτές της συναυλίας για τα 30ά γενέθλια του ιδρύματος Prince’s Trust.

Ο Ozzy εμφανίστηκε στον Πύργο του Λονδίνου, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως οι Lionel Richie και Annie Lennox.

Ωστόσο, αυτή η εγκάρδια συνάντηση δεν ήταν η πρώτη γνωστή αλληλεπίδραση του ντουέτου. Ο Βασιλιάς έστειλε στον τραγουδιστή από το Μπέρμιγχαμ ένα δώρο για γρήγορη ανάρρωση μετά το ατύχημα με τη μηχανή του το 2003. Και τι δώρο…

Έστειλε στον τραγουδιστή (και μάλιστα αλκοολικό σε φάση αποτοξίνωσης), ένα μπουκάλι ουίσκι – και ενώ η χειρονομία εκτιμήθηκε πολύ στην οικογένεια, ο ροκ σταρ δεν απόλαυσε το ποτό, όπως αποκάλυψε αργότερα η σύζυγός του Sharon Osbourne το 2004.

Πριν από τη στέψη του Βασιλιά, ο Ozzy δήλωσε στην New York Post το 2022: «Είναι ένας πολύ, πολύ καλός άνθρωπος. Πάντα μου φέρεται με απόλυτο σεβασμό». Πρόσθεσε: «Μάλιστα, όταν είχα το ατύχημα με τη μηχανή μου, μου έστειλε ένα μπουκάλι σκωτσέζικο… Του εύχομαι τα καλύτερα».

Η σύζυγός του Οζι και πρώην κριτής του X Factor Σάρον μίλησε ανοιχτά για την ευγενική χειρονομία του βασιλιά, λέγοντας στο Talk TV: «Όταν ο σύζυγός μου αρρώστησε, του έγραψε».

«Έχει την ίδια ηλικία με τον Όζι, οπότε καταλαβαίνει”

Το 2004, η Σάρον αποκάλυψε το βασιλικό δώρο του Βασιλιά στον Όζι σε μια προηχογραφημένη έκδοση της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής της εκείνη την εποχή.

«Έστειλε στον άντρα μου ένα μπουκάλι σκωτσέζικο ουίσκι, το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να πιει», αποκάλυψε.

Το 2002, ο σταρ των Black Sabbath συμμετείχε στη συναυλία του Χρυσού Ιωβηλαίου της Βασίλισσας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου ερμήνευσε το Paranoid, ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του συγκροτήματος.

Συνάντησε άλλους μουσικούς όπως ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο Σερ Έλτον Τζον και ο Μπράιαν Μέι για να γιορτάσουν την 50ή επέτειο της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Ο Όζι, ο οποίος κάποτε φέρεται να θεωρούσε τους Πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι θαυμαστές του, σοκαρίστηκε από την πρόσκληση να εμφανιστεί.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου βασιλικό μέλος», είπε τότε. «Δεν έχω ιδέα [γιατί με κάλεσαν], αλλά ελπίζω να καταλάβουν τι έχουν κάνει. Είμαι αρκετά θορυβώδης τύπος, ξέρετε”, είπε στο ITN πριν από τη συναυλία.

Επιμένοντας ότι θα είχε την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά, πρόσθεσε: «Δύσκολα θα πάω και θα αρχίσω να ξεριζώνω κεφάλια και να αρχίσω να ουρώ στην άκρη του τοίχου και τα λοιπά».

Ο τραγουδιστής αναφερόταν αστειευόμενος σε μερικές από τις πιο διαβόητες στιγμές του. Σε μια από αυτές. εθεάθη να ουρεί στο Κενοτάφιο του Άλαμο στο Τέξας, μια πράξη που του απαγόρευσε την είσοδο στο Σαν Αντόνιο για μια δεκαετία.

Παρά την κληρονομιά και τη σύνδεσή του με τη βασιλική οικογένεια, ο Όζι δεν έλαβε ποτέ τον τίτλο του ιππότη.

Το 2014, ένας αφοσιωμένος θαυμαστής από το Σίδνεϊ ξεκίνησε μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, με τίτλο «Ο Ιππότης του Οζ» – και ο ροκ σταρ είπε στο Time Out London ότι ήθελε πολύ να γίνει ο Σερ Όζι.

«Το έχω ακούσει αυτό. Να χριστώ ιππότης; Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο», είπε τότε ο τραγουδιστής.

«Η γυναίκα μου [Sharon] θα γινόταν Κυρία, κάτι που θα ήταν πολύ ωραίο. Αλλά δεν θα αναστατωθώ αν δεν συμβεί. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πήγαινα πιο μακριά από το Άστον [στο Μπέρμιγχαμ, όπου γεννήθηκε]».

Ο Όζι πέθανε την Τρίτη αφού πάλευε με τη νόσο του Πάρκινσον για έξι χρόνια, λίγες εβδομάδες αφότου οι Black Sabbath έδωσαν την τελευταία τους συναυλία μαζί στην πόλη τους.

Ο ροκ σταρ επανενώθηκε με τους αρχικούς του συναδέλφους, Tony Iommi, Geezer Butler και Bill Ward, για πρώτη φορά από το 2005, για να αποχαιρετήσουν συγκινητικά τις δεκαετίες ζωντανής παρουσίας του στη σκηνή.

Αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, πάνω από 42.000 θαυμαστές συγκεντρώθηκαν στο Villa Park για την εύστοχα ονομασμένη παράσταση Back to the Beginning, στην οποία ο Ozzy και οι Black Sabbath επέστρεψαν στην πατρίδα τους – 56 χρόνια αφότου σχηματίστηκαν εκεί.

Η τελευταία φωτογραφία του πριν από τον θάνατό του τραβήχτηκε στη σκηνή καθώς καθόταν σε έναν μαύρο θρόνο, για να ερμηνεύσει τις πιο γνωστές επιτυχίες του για τους πιστούς θαυμαστές του.

Τα τελευταία του λόγια στη σκηνή ήταν: «Η υποστήριξή σας μας επέτρεψε να ζήσουμε έναν καταπληκτικό τρόπο ζωής, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Ένα μήνυμα στην οθόνη έγραφε στη συνέχεια: «Σας ευχαριστούμε για όλα, είστε απίστευτοι. Birmingham Forever», πριν ο ουρανός φωτιστεί με πυροτεχνήματα.

Η οικογένεια Osbourne κοινοποίησε την είδηση του θανάτου του Ozzy σε μια δήλωση την Τρίτη. Ανέφερε: «Με περισσότερη θλίψη από ό,τι μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αγαπημένος μας Ozzy Osbourne απεβίωσε σήμερα το πρωί.

«Ήταν με την οικογένειά του και περιτριγυρισμένος από αγάπη. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την οικογενειακή μας ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή. Sharon, Jack, Kelly, Aimee και Louis».

Η MailOnline αποκάλυψε την Τετάρτη ότι ένα ασθενοφόρο κλήθηκε στο μεγάλο εξοχικό σπίτι του Osbourne, καθώς οι παραϊατρικοί πάλευαν για να σώσουν τη ζωή του για δύο ώρες.

Πηγη: Daily Mail

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το