Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό και άστατος καιρός έως την 25η Μαρτίου – Η πρόγνωση από την Αναστασία Τυράσκη

Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού έως την 25η Μαρτίου, με βροχές, ενισχυμένους βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, η κακοκαιρία θα επιμείνει τις επόμενες ημέρες.

Η πιο κρύα ημέρα της περιόδου

Η σημερινή ημέρα είναι η πιο κρύα αυτής της περιόδου για τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ οι βοριάδες πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο στενό του Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) αγγίζουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Αντίθετα, στο Ιόνιο ο καιρός είναι πιο ήπιος, με ανέμους έως 5 με 6 μποφόρ και περισσότερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Οι περισσότερες βροχές εντοπίζονται στα νότια τμήματα της χώρας. Ήδη έντονα φαινόμενα καταγράφονται στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, όπου εκδηλώνονται και καταιγίδες.

Η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά. Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίστηκε στο Ιόνιο κινείται προς τα Δωδεκάνησα, ενισχύοντας τα φαινόμενα.

Στην υπόλοιπη χώρα, ασθενέστερες βροχές αναμένονται σε:

  • Θεσσαλία
  • Ανατολική Στερεά
  • Εύβοια
  • Κυκλάδες
  • Ανατολικό Αιγαίο

Χιονοπτώσεις και θερμοκρασία

Η πτώση της θερμοκρασίας ευνοεί χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Πιθανές είναι και λίγες νιφάδες στην Πάρνηθα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή:

  • 11 έως 13°C σε ανατολικά ηπειρωτικά, Κυκλάδες, Εύβοια και βόρεια Κρήτη
  • 15 έως 16°C στη δυτική Ελλάδα και νότια Κρήτη

Καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, προβλέπεται αυξημένη συννεφιά, ασθενείς βροχές και ισχυροί άνεμοι. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στον Ευβοϊκό και έως 6 μποφόρ στον Σαρωνικό, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12°C.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, με διαστήματα ηλιοφάνειας και πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C.

Βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο:

  • Οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί (έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο)
  • Περισσότερη ηλιοφάνεια σε δυτικά και βόρεια
  • Τοπικά φαινόμενα σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη

Την Κυριακή:

  • Περισσότερη ηλιοφάνεια
  • Λιγότερες βροχές
  • Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ

Άστατος καιρός την επόμενη εβδομάδα

Ο καιρός έως την 25η Μαρτίου θα παραμείνει άστατος, με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές.

Από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη, αναμένεται νέα ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων, διατηρώντας το χειμωνιάτικο σκηνικό.εκδηλώνονται σποραδικές βροχές σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη αναμένεται εκ νέου ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων.

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το