Air Canada: Έναν μήνα νωρίτερα οι πτήσεις προς την Αθήνα – Σχέδιο διπλασιασμού των Καναδών επιβατών

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα, που φέρνει η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν, έχει επηρεάσει τις διεθνείς αερομεταφορές. Παρ’ όλα αυτά, η Air Canada φαίνεται αποφασισμένη να εντείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Ο Stefano Casaregola, Regional Manager Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου της Air Canada, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει τις πτήσεις προς την Αθήνα έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι. Στοχεύει επίσης στον διπλασιασμό των Καναδών επιβατών προς την Ελλάδα.

Διπλασιασμός Καναδών επιβατών: Μια φιλόδοξη στρατηγική

Αυτή τη στιγμή, περίπου 250.000 Καναδοί επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα. Η Air Canada πιστεύει ότι η αγορά έχει κενά ανάπτυξης, με δυνατότητα προσέγγισης των 500.000 επιβατών, εφόσον ενισχυθεί η αεροπορική συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών. Για τη θερινή περίοδο του 2026, η εταιρεία θα επεκτείνει το εποχικό πρόγραμμα πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Καναδά, προσφέροντας καθημερινές συνδέσεις με Μόντρεαλ και Τορόντο.

Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της καλοκαιρινής περιόδου, οι πτήσεις από Μόντρεαλ προς Αθήνα θα φτάσουν έως και τις 10 εβδομαδιαίες συνδέσεις, ενώ οι πτήσεις από Τορόντο θα φτάσουν τις 11, με αποτέλεσμα να προσφέρονται έως και τρεις πτήσεις ημερησίως προς την ελληνική πρωτεύουσα.

Προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά

Ο Stefano Casaregola σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πιο υποσχόμενες αγορές στον τομέα των αερομεταφορών στη Νότια Ευρώπη. Αυτή η αναπτυξιακή δυναμική οδηγεί την Air Canada να εξετάσει την περαιτέρω διεύρυνση των δρομολογίων τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας τη σύνδεση των Καναδών ταξιδιωτών με την Ελλάδα.

Ωστόσο, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθιστούν δύσκολες τις εκτιμήσεις για την κατάσταση της αγοράς. Σύμφωνα με τον Casaregola, είναι ακόμα νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με τις επιπτώσεις στον τομέα των αερομεταφορών. Η Air Canada έχει ήδη αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις προς το Ντουμπάι και το Τελ Αβίβ, εστιάζοντας πρώτα και κύρια στην ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων.

Σημαντική ζήτηση για ταξίδια προς τη Μεσόγειο

Αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά τις διεθνείς προκλήσεις, η ζήτηση για ταξίδια από τη Βόρεια Αμερική προς τη Νότια Ευρώπη παραμένει ισχυρή. Ειδικότερα για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, δεν παρατηρείται συρρίκνωση στις κρατήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο Καναδάς είναι πλέον μία από τις δέκα πιο σημαντικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του αεροδρομίου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, τόνισε ότι ο Καναδάς λειτουργεί ως κρίσιμος μεταφορικός κόμβος για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, προγράμματα των οποίων ενισχύουν την προσέλευση στην ελληνική αγορά. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2026 σημειώθηκε αύξηση 10,7% στην επιβατική κίνηση από τον Καναδά σε σχέση με το 2025.

 

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το