ΕΛΤΑ: Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και πέντε ακόμη αστικά κέντρα τα πρώτα λουκέτα –

Η πρώτη φάση της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων των ΕΛΤΑ, τίθεται σε εφαρμογή τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και στη λίστα με τα πρώτα 46 που κλείνουν άμεσα, συγκαταλέγονται 33 στην Αττική (33), οκτώ στη Θεσσαλονίκη και από ένα στην Πάτρα, στη Ρόδο, στα Ιωάννινα, στην Ιεράπετρα και στα Χανιά. Το θέμα των ΕΛΤΑ αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη στη Βουλή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι δεν αντιτίθεται στην αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ, αντιθέτως, στηρίζει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού ωστόσο εφιστά την προσοχή στην αξιολόγηση των σημείων που πρόκειται να παραμείνουν ή να καταργηθούν.

«Το κατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως, στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, αποτελεί επί σειρά ετών έναν πολύτιμο συνεργάτη και σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις της περιοχής», επισημαίνεται.

Tο θέμα των ΕΛΤΑ αναμένεται να απασχολήσει και το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη στις 6 Νοεμβρίου.

Σε βάθος τριμήνου οι αλλαγές στην περιφέρεια

Για τρεις μήνες αναστέλλεται το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, στην περιφέρεια.

Σε πρώτη φάση, η αναστολή λειτουργίας θα ισχύσει από τη Δευτέρα μόνο για τα καταστήματα σε αστικά κέντρα και πρωτεύουσες νομών, για τις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας οι μεταβολές θα γίνουν εντός τριμήνου με γνώμονα την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, ενώ θα εξεταστεί και η λειτουργία πρακτορείων, εφόσον είναι εφικτό και υπάρξει ενδιαφέρον.

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το