Νένα Μεντή: «Οι ηθοποιοί δεν έχουμε πλάτες, ποτέ δεν μας στήριξαν τα σωματεία»

Η καταξιωμένη ηθοποιός Νένα Μεντή παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» με τον Νίκο Συρίγο, αποκαλύπτοντας προσωπικές σκέψεις για την καριέρα της στην τηλεόραση και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει παρατηρήσει στον χώρο του θεάτρου.

Ξεκινώντας την συζήτηση, η Νένα Μεντή αναφέρθηκε στην πολυετή καριέρα της στην τηλεόραση, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τις συμμετοχές της στις κωμωδίες «Τρεις Χάριτες» και «Δις Εξαμαρτείν», καθώς και στην συνεργασία της με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

«Τα σίριαλ που έκανα και ήταν ωραία στην τηλεόραση και τα ευχαριστήθηκα ήταν οι κωμωδίες και του Χριστόφορου Παπακαλιάτη» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «δεν γίνεται για τα λεφτά και για να έρχεται ο κόσμος στο θέατρο». Στο θέμα των περιστατικών κακοποιητικής συμπεριφοράς στο θέατρο, η Μεντή κατέστησε σαφές ότι η ίδια δεν έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις αλλά έχει γίνει μάρτυρας περιστατικών με άλλους ηθοποιούς. «Πάντα “πουλιόταν” εξουσία από κάποιους ανθρώπους μέσα στο θέατρο», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την έλλειψη στήριξης από τα επαγγελματικά σωματεία. Αναφερόμενη στη στάση της απέναντι σε τέτοια περιστατικά, η ηθοποιός δήλωσε: «Είπα ‘αν το ξανακάνεις αυτό μπροστά μου, έφυγα από την σκηνή’. Και θα έφευγα, γιατί εγώ είμαι τρελή». Αυτή η αυτοπεποίθηση την έχει οδηγήσει, όπως παραδέχεται, στο να χαρακτηριστεί «ξινή, πικρή, σκληρή», αλλά καταλαβαίνει ότι η εκτίμηση προς το πρόσωπό της προέρχεται από την ασυμβίβαστη φύση της.

Στη συνέντευξή της, η Νένα Μεντή περιγράφει τον εαυτό της ως μια ηθοποιό που αγαπά βαθιά τη δουλειά της, προσθέτοντας: «Θα πω στον οποιονδήποτε, στο πρόσωπό του, αυτό που πιστεύω κι ας πληγωθεί». Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει, είναι σίγουρη για τις ικανότητές της, χωρίς να παριστάνει ότι είναι η καλύτερη. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσει κάτι ένας σκηνοθέτης στο θέατρο και να μην το βγάλω πέρα», συμπληρώνει εμφατικά, αποκαλύπτοντας την αφοσίωσή της στην τέχνη που υπηρετεί.

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το