Σάλος προκλήθηκε από το σχόλιο της παρουσιάστριας Ανθής Βούλγαρη σχετικά με τη χρήση περιπολικού για τη μεταφορά της Δέσποινας Βανδή, ένα περιστατικό που έφερε στη μνήμη τη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί».
Η τελευταία αναφορά σε αυτή την έκφραση είχε γίνει ένα χρόνο πριν, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από αστυνομικό τμήμα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στο Mega, η Βούλγαρη παρουσίασε μήνυμα ενός πολίτη που περιέγραφε το προσωπικό του δράμα: είχε μείνει με τα δύο ανήλικα παιδιά του και τον σκύλο του λίγο έξω από τα Μέγαρα, χωρίς ταξί να είναι διαθέσιμο.
«Το περιπολικό δεν είναι ταξί», του απάντησε η αστυνομία, όταν απευθύνθηκε για βοήθεια. Η δημοσιογράφος σχολίασε την αυθαίρετη φύση της αστυνομικής αντίδρασης: «Βλέπετε ότι είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο κολλημένο στη μέση του δρόμου με μικρά παιδιά, η αστυνομία πρέπει να δράσει, έτσι δεν είναι;» Ο Δημήτρης Χασαπόπουλος, συνεργάτης της εκπομπής, πρόσθεσε: «Βλέπεις που μπορεί να εκτεθείς τώρα!»
Η Βούλγαρη συνέχισε: «Δεν έδρασαν κακά οι αστυνομικοί. Αν το κάνουν για όλο τον κόσμο, καλώς το κάνουν. Αν το κάνουν μόνο επιλεγμένα για γνωστούς ανθρώπους, δεν είναι σωστό». Το σχόλιο αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ίση μεταχείριση των πολιτών από τις αρχές, ιδίως όταν τίθεται σε θέμα η ασφάλεια και η ανάγκη για άμεση βοήθεια.