Ένα ανατριχιαστικό βίντεο κατέγραψε την σοκαριστική στιγμή που ένας ταύρος χτύπησε το πόδι ενός βετεράνου ταυρομάχου στην Ισπανία, εκτοξεύοντάς τον στον αέρα, με τους συναδέλφους του να σπεύδουν να αποσπάσουν την προσοχή του ζώου.
Ο Serafín Marín, 42 ετών, μόλις είχε ολοκληρώσει ένα κλασικό πέρασμα Verónica — σαρώνοντας την ροζ και κίτρινη κάπα του από τη μία πλευρά στην άλλη, καθώς ο ταύρος έτρεχε καταπάνω του στο Las Ventas, τη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχίας της χώρας, την Κυριακή. Εκείνη τη στιγμή ο ταύρος ξαφνικά όρμησε και τον εκτόξευσε στον αέρα.

Το μανιασμένο θηρίο τίναξε τον ταυρομάχο δύο φορές πριν τον ρίξει με το κεφάλι στο έδαφος μπροστά σε πάνω από 8.000 σοκαρισμένους θεατές, καθώς οι συνάδελφοί του ταυρομάχοι εισέβαλαν στην αρένα με κάπες για να παρασύρουν τον ταύρο μακριά.
Ο Marín μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης με μια πληγή 25 εκατοστών στο πόδι του – μια φρικτή πληγή που είπε ότι δεν συνειδητοποίησε ότι υπέστη μέχρι που ξύπνησε την επόμενη μέρα.
«Δεν συνειδητοποίησα ότι με είχαν χτυπήσει μέχρι που μπήκα στο νοσοκομείο, αλλά ήμουν πολύ ζαλισμένος», είπε ο Marín.
Η Κυριακή ήταν η πρώτη του ταυρομαχία στην ισπανική σεζόν.
Ο έμπειρος ταυρομάχος είπε ότι είχε εκπαιδευτεί όλο το χρόνο και «έμεινε άναυδος» όταν ο ογκώδης ταύρος όρμησε προς το μέρος του.
«Προετοιμαζόμουν για αυτήν την ημέρα όλο το χρόνο και νιώθω ένα τρομερό αίσθημα αδυναμίας. Βλέπεις όλη την προσπάθεια και τη θυσία να πηγαίνουν χαμένες σε ένα δευτερόλεπτο και όλα έχουν χαθεί», συνέχισε.

Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι το αιχμηρό κέρας του ταύρου έσκισε τον δεξί μηρό του Marín.
Παρά τον σοβαρό τραυματισμό, ο έμπειρος ταυρομάχος ανυπομονεί να επιστρέψει στο ρινγκ.
Τρεις εβδομάδες πριν, ο ταυρομάχος Manuel Maria Trindade, 22 ετών, χτυπήθηκε θανάσιμα από έναν ταύρο 1.500 λιβρών στην αρένα ταυρομαχιών Campo Pequeno στη Λισαβόνα.