ΤikTok για πρωθυπουργός!

Το σοκ του Σαββάτου. Μεσημέρι, όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι. Παραδοσιακή, οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η μακαρονάδα θεϊκή. Ακούγονται μόνο πηρούνια.

“Μπαμπά, όταν έρθει η ώρα μου να ψηφίσω θα ψηφίσω Λατινοπούλου”, ακούω να λέει ξαφνικά η 14χρονη κόρη μου.

Προσπάθησα να φανώ ψύχραιμος. Με πρόδωσε όμως το μακαρόνι που έφυγε από το στόμα.

”Αυτό πάλι πώς σου’ ρθε; τη ρώτησα με μια τάχαμου περιπαιχτική διάθεση. Την ξέρεις;”

”Ναι καλέ μπαμπά. Τα λέει ωραία, είναι και κουκλάρα (!!!). Μου την πετάει πολύ συχνά το TikTok”.

”Α, και τώρα που το’παμε βρε μπαμπά, θα θελα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει δεξιά και όλα αυτά. Η Λατινοπούλου δεξιά δεν είναι;”

Η αλήθεια είναι ότι η μακαρονάδα προηγούνταν. Δεν είχα καμιά όρεξη να τρώω και σε κάθε μπουκιά να προσπαθώ να εξηγώ τα περί ιδεολογικού φάσματος του συντηρητισμού ή πού βρήκαν κι έκατσαν τα μέλη της συντακτικής συνέλευσης στη Γαλλία του 1789.

Αλλά αυτό το ”μού την πετάει το ΤικΤοκ” ομολογουμένως με ισοπέδωσε. Kι εδώ εγείρονται δυο βασικά θέματα:

Πρώτον: Κάποιοι φιλόδοξοι πολιτικοί ψαρεύουν και προσπαθούν να διαμορφώσουν κοινό σε όλο και μικρότερες ηλικίες, εκεί που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι δεν υπάρχει γνώση και χτισμένη άποψη περί τα πολιτικά, με όχημα τα social media – κάτι που θεωρώ ό,τι πιο ανήθικο.

Δεύτερον: Με δεδομένο ότι το ΤικΤοκ δε μαζεύεται δυστυχώς, οφείλει το σχολείο να φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα περί ιδεολογιών από μικρότερες ηλικίες. Οχι απλά πότε έγινε η Γαλλική Επανάσταση, αλλά τι σκ… συνέβη εκεί, τι πρέσβευε, τι σήμαινε το αριστερά και το δεξιά. Οχι πόσο κακός ήταν ο Χίτλερ, αλλά τι έδαφος βρήκε για να αναπτυχθεί, γιατί τον ψήφισαν, τι τους έταξε (απάντηση αυτά που τους τάζουν και τώρα οι λαϊκιστές). Τι σημαίνει συντηρητισμός, τι φιλελευθερισμός, τι σοσιαλισμός… Μπας και σώσουμε την παρτίδα της επόμενης γενιάς έστω στο και πέντε.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, δε φχαριστήθηκα και τη μακαρονάδα…

Γ.Κυπαρίσσης

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το