Λίγες ημέρες μετά τις εντάσεις στην Κρήτη και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται με καταλήψεις λιμανιών, ξεκινώντας από το λιμάνι του Βόλου.
Στη σύσκεψη της Καρδίτσας, οι αγρότες εμφανίστηκαν αμετανόητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις τους. Με επίμονη στάση δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Αν θέλει, ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει». Η φράση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους, ακόμα και μπροστά στην προοπτική νομικών συνεπειών.
Καταλήψεις και Εμπόδια στη Θεσσαλία
Το πρωί της Τετάρτης, οι αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας σχεδιάζουν να αποκλείσουν με τρακτέρ το εμπορικό λιμάνι του Βόλου και το Τελωνείο. Μαζί με αυτούς, οι αλιείς της περιοχής έχουν προγραμματίσει αντίστοιχες ενέργειες, εντείνοντας την πίεση στις τοπικές αρχές. Ήδη, πριν από τις 09:00, τα πρώτα τρακτέρ κατέφθασαν στο σημείο, δείχνοντας την οργανωμένη προετοιμασία των εμπλεκομένων.
Αντιδράσεις Αστυνομίας και Παρεμβάσεις
Παράλληλα, είχε προγραμματιστεί ένας μεγάλος συγκεντρωτικός κύκλος στην προβλήτα του επιβατικού λιμένα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το ειδησεογραφικό site gegonota.news, η είσοδος αναμένεται να αποτραπεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, υποδεικνύοντας τη σταθερή απόφαση της Αστυνομίας να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τρακτέρ παρατεταγμένα μπροστά στις πύλες του λιμανιού, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πιέσεις τους για άμεση λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας.



