Δύσκολη νύχτα βίωσαν πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, καθώς η κακοκαιρία Adel προκαλεί πλημμύρες, υπερχειλίσεις ρεμάτων και κατολισθήσεις.
Οι περιοχές Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία έλαβαν μήνυμα από το 112 με σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στην περιοχή του Ποταμού, όπου οι δρόμοι καλύφθηκαν από νερά, και στα χωριά του κάμπου της Αλεπούς και Τρίκλινο, όπου υπερχείλισε ρέμα. Σημαντικές κατολισθήσεις τοιχίων σημειώθηκαν στις περιοχές Αγίων Δέκα, Μπενίτσες και Δασιά, καθιστώντας την κατάσταση επικίνδυνη για τις μετακινήσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει να δέχεται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, ισόγεια και επιχειρήσεις, μαζί με αιτήματα για κοπές δέντρων.
⚠️Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην Κέρκυρα στην περιοχή του Ποταμού.
Βίντεο: arben ben pic.twitter.com/xdKlYK3Xpa
— Forecast Weather Greece (@ForecastGreece) November 26, 2025
⚠️ Σοβαρά Πλημμυρικά φαινόμενα στο νησί της Κέρκυρας
Πηγή : ΕΟΔ pic.twitter.com/hJB6wqtDYX
— Forecast Weather Greece (@ForecastGreece) November 26, 2025
Η κακοκαιρία επηρέασε και τη λειτουργία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, καθώς η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώθηκε λόγω πλημμύρας στην αίθουσα. Τα σχολεία στον Δήμο παραμένουν σήμερα κλειστά. Αναλόγως, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Ζευγαράκι του Δήμου Αγρινίου από την υπερχείλιση ρέματος, με τις δημοτικές αρχές να παρεμβαίνουν άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία κατοικημένων περιοχών.
Το μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας και της Κέρκυρας. Οι προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρουν έντονες βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, περιλαμβανομένων των Επτανήσων, της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης και μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι κατευθύνονται από νότιες διευθύνσεις με ταχύτητες 6-8 μποφόρ. Η βροχόπτωση κατατάσσεται στην κατηγορία 5 για ακραία φαινόμενα.
Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, επηρεάζοντας τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη δυτική Ελλάδα οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικοί χάρτες υποδεικνύουν υψηλή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, με διαστάσεις άνω των δύο εκατοστών σε ορισμένες περιοχές και πιθανές συσσωρεύσεις χαλαζιού.





