Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Δεν θα απογοητεύσω την Ελλάδα» – Μετά την ιδιωτική εκδήλωση η «πρώτη αποστολή»

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η πρώτη γυναίκα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, ξεκινά τη θητεία της με βαρύ πρόγραμμα επαφών και στρατηγικές προτεραιότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της να προγραμματίζεται για την Τρίτη, η κ. Γκίλφοϊλ θα παραδώσει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στις πρώτες της εμφανίσεις στην Ελλάδα, η πρέσβης σημείωσε την δέσμευσή της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα απογοητεύσω τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα απογοητεύσω την Ελλάδα και τους ανθρώπους που με δέχτηκαν στη ζωή τους και που λατρεύουν την θρησκεία τους, αγαπούν την οικογένεια και την ελευθερία. Μόνο αυτό σας λέω: Τώρα ξεκινάμε».

Εντός της εβδομάδας, η πρέσβης αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η ατζέντα των συναντήσεων θα περιλαμβάνει τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, με έμφαση στην ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας το 2025. Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρίσκεται η ενέργεια και οι σχετικές προοπτικές στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνδιοργανώνουν το συνέδριο P-TEC τον Νοέμβριο, για την προώθηση ενεργειακών έργων και την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.

«Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε η ίδια.

 

«Παλιός γνώριμος» ο Κωνσταντίνος Αργυρός

Στην ιδιωτική εκδήλωση με διοργανωτή τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τον οποίο η κυρία Γκιλφόιλ έχει συναντήσει και στο Λονδίνο, βρέθηκαν γνωστοί επιχειρηματίες και πολιτικοί, ανάμεσά τους, η Νίκη Κεραμέως, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Βασίλης Κικίλιας.

Το περασμένο Σάββατο η αμερικανίδα πρέσβης έδωσε το «παρών» στον ετήσιο χορό για την επέτειο της ίδρυσης του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το