Ηράκλειο: Νέα άφιξη λέμβου με μετανάστες στους Καλούς Λιμένες

Μία ακόμα λέμβος με μετανάστες και πρόσφυγες προσέγγισε τις πρωινές ώρες, τα νότια παράλια του Ηρακλείου. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν 57 άτομα, εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους Καλούς Λιμένες του δήμου Φαιστού, όπου τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν στην καταγραφή των στοιχείων των διασωθέντων ενώ διενεργούν και προανάκριση για τον εντοπισμό των διακινητών μεταξύ των 57 που βρίσκονταν πάνω στη λέμβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι είναι άνδρες, με τους περισσότερους να δηλώνουν υπήκοοι Μπαγκλαντές. Συγκεκριμένα 49 από τους μετανάστες, ανάμεσά τους και 5 ανήλικοι, προέρχονται από το Μπαγκλαντές, 5 είναι από την Αίγυπτο και 3 από το Σουδάν.

Οι διασωθέντες αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να μεταφερθούν στο Ηράκλειο για προσωρινή φιλοξενία στο χώρο του παλαιού ψυγείου, εντός του λιμανιού.

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το