Ευκλείδης Τσακαλώτος: Αναγκαία η ανασυγκρότηση μιας ριζοσπαστικής Αριστεράς – Κριτική στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές

«Μας στεναχωρεί που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να υψώσει το ανάστημά της σε έναν παράνομο πόλεμο» τόνισε ο  ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή ,ο οποίος σήμερα βρίσκεται στα Χανιά πραγματοποιώντας επαφές με κινήματα και πρωτοβουλίες πολιτών και συμμετέχοντας σε εσωκομμματικές διαδικασίες.

Σε ερώτηση για τις νέες αποκαλύψεις όσον αφορά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι «εχουμε εξελίξεις σε πάρα πολλά μέτωπα. Όταν έχεις πόλεμο αυτό είναι το κυρίαρχο και μας στεναχωρεί πολύ που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να υψώσει το ανάστημά της εναντίον σε έναν παράνομο πόλεμο. Συγχρόνως έχουμε τις εξελίξεις των σκανδάλων. Θεωρώ και θεωρεί η Νέα Αριστερά ότι το κακό άρχισε από την πρώτη μέρα σχεδόν της Νέας Δημοκρατίας το 2019, όταν συγκεντροποίησε όλα τα πράγματα στο επιτελικό κράτος. Ε αυτό φάνηκε ότι ήτανε όχι μια ρήξη, μια νέα εποχή, αλλά πώς μπορούνε να οργανώσουνε καλύτερα το πελατειακό κράτος. Και επειδή τα έχει συγκεντρώσει όλα, όλες τις εξουσίες ο κύριος Μητσοτάκης στο Μαξίμου, έχει και τις μεγάλες ευθύνες. Δεν είναι ένα κράτος που είναι αποκεντρωμένο και άρα μπορεί να πεις ότι κάποιος άλλος έχει την ευθύνη. Και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ε το Μαξίμου δεν ήξερε τι γινότανε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι δεν ήξερε τι γινότανε στις υποκλοπές και ότι δεν έχει κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει δικαιοσύνη. Φαίνεται ότι η σχέση της κυβέρνησης με το δικαστικό σώμα είναι να το πω ευγενικά αδελφικές»

Η Νέα Αριστερά είχε την άποψη ότι πρέπει να γίνει ένα μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση. Είχαμε την άποψη ότι μπορούσε να γίνει ένα λαϊκό μέτωπο, αλλά βλέπουμε ότι κυριαρχεί ένα άλλο κλίμα. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι είναι μόνο του και θα κερδίσει, ο Αλέξης Τσίπρας δε λέει ελάτε να συζητήσουμε, οπότε γεννάται το ερώτημα, όπως είχε γράψει πρόσφατα σε άρθρο ο Γιώργος Σταθάκης “πόσα προσωποπαγή κόμματα αντέχει αυτή η χώρα;”.

Αυτό έχει δημιουργήσει μια απογοήτευση στον κόσμο και η δουλειά της Νέας Αριστεράς είναι να υπάρχει τουλάχιστον η φωνή της Αριστεράς μέσα στη Βουλή. Οι 12 βουλευτές της Νέας Αριστεράς μέσα στη Βουλή έχουν μιλήσει για πάρα πολλά θέματα με πολύ ενεργητικό τρόπο, όπως οι εξοπλιστικές δαπάνες, ο πόλεμος στη Γάζα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η ακρίβεια. Νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο ζήτημα είναι η ανασυγκρότηση μιας ριζοσπαστικής Αριστεράς που θέτει θέματα που δε θέτουν τα άλλα κόμματα, για παράδειγμα την κλιματική κρίση»

Ο κ. Τσακαλώτος θα βρεθεί αύριο σε ανοιχτή εκδήλωση στις 12:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, με θέμα: «Παγκόσμιες επιπτώσεις ενός εγκληματικού πολέμου: η τύχη της Ελλάδας». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο πολιτικοοικονομικός αναλυτής και στέλεχος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Λευτέρης Στουκογεώργος.

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το