Ανοιχτά για την επίμαχη δήλωσή του σχετικά με τις αμβλώσεις απάντησε ο Άρης Σερβετάλης. Τον γνωστό ηθοποιό, η τοποθέτηση του οποίου είχε συζητηθεί έντονα στα social και τις ψυχαγωγικές εκπομπές τον περασμένο χειμώνα, συνάντησε η δημοσιογράφος, Έρη Βαρδάκη, για τις ανάγκες του BHMAgazino.
«Η αλήθεια είναι αποκαλυπτική. Τα πάντα στη ζωή έχουν δόγματα. Ορισμένα πράγματα δεν επιδέχονται διάλογο. Το ζήτημα των αμβλώσεων είναι δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας για το οποίο δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω.
Κάποια στιγμή βρέθηκα μπροστά από μια συγκλονιστική φωτογραφία της μεταπολεμικής Αθήνας. Ήταν μια βρεφοδόχος, εκεί εγκατέλειπαν τα βρέφη που οι γονείς αδυνατούσαν να τα μεγαλώσουν. Επάνω της υπήρχε γραμμένη μια φράση: “Ο πατήρ και η μήτηρ εγκατέλιπόν με, ο δε Κύριος προσελάβετό με”», απαντά ο Άρης Σερβετάλης.
«Για να διατυπώνει κάποιος την άποψη που πιστεύει ελεύθερα έχουν θυσιάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι στο παρελθόν. Θεωρώ πως όταν με ρωτάνε και απαντώ, αυτό είναι ένα αντίδωρο για τη θυσία αυτών των ανθρώπων. Εύχομαι μόνο η πίστη και τα πιστεύω μου να μην αποτελούν απειλή για τον άλλον», σημειώνει ο ηθοποιός.
«Έχει αξία να στέκεσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο με τον οποίο διαφωνείς και να μην τον κατασπαράζεις, επειδή δεν έχει την ίδια άποψη με εσένα. Η κοινωνική απομόνωση, το σύγχρονο μεταμοντέρνο “cancel”, είναι η απάντηση στο “διαφωνώ”. Διαφωνώ, άρα σε αφανίζω.
Δεν γίνεται να συμφωνούμε με όλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι θα αλληλοεξοντωθούμε – ή όχι; Η δημοκρατία απαιτεί πνεύμα. Πώς στέκεται κάποιος στις σχέσεις του, στην οικογένειά του, στην εργασία του, στο περιβάλλον του, στις διαφωνίες του. Προσωπικός αγώνας πολύ σκληρός για να επιτευχθεί η δημοκρατία. Εγωιστής δεν είναι αυτός που ασχολείται με τον εαυτό του, αλλά αυτός που θέλει να κάνει τον άλλον αυτό που είναι ο ίδιος», συμπλήρωσε στην τοποθέτησή του ο Άρης Σερβετάλης.
Είχε κόστος, φαντάζομαι, αυτή η δήλωση.
«Υπήρχαν τέσσερις συνεργασίες που βρίσκονταν στο στάδιο της προετοιμασίας. Οι δύο από μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς· έστειλαν την επόμενη ημέρα ένα email ότι ακυρώνεται η συνεργασία μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε. Κάθε εμπόδιο για καλό», εξομολογήθηκε ο Άρης Σερβετάλης.
Τι είχε δηλώσει ο Άρης Σερβετάλης για τις αμβλώσεις;
«Η άμβλωση είναι δολοφονία. Δεν τιμά τη γυναίκα να ταυτίζεται με μια δολοφονία. Είναι προτιμότερο να το κυοφορήσει και μετά να το πετάξει ή να το δώσει σε ένα ορφανοτροφείο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά» λέει στην κάμερα ο Άρης Σερβετάλης απαντώντας σε ερώτηση για τις εκτρώσεις στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.
Η ελευθερία φέρνει και ευθύνες και πρέπει να τις επωμιζόμαστε. Αυτό με τις εκτρώσεις είναι μια αδικία και για τη γυναίκα και για τα παιδιά που δεν υπάρχουν. Αυτό το πλάσμα δεν έχει δικαίωμα; Η γυναίκα πρέπει να το προστατεύσει.
Η γυναίκα δεν φταίει πάντα και ο άνδρας πιέζει τη γυναίκα, τη σύντροφό του να κάνει έκτρωση. Είναι παρά φύση.
Είναι μεγάλο ατόπημα για τη θρησκεία, είναι αμαρτία. Τουλάχιστον να κυοφορηθεί αυτό το βρέφος και μετά ας το αφήσει κάπου, σε ένα ορφανοτροφείο», είχε αναφέρει ο Άρης Σερβετάλης τον Ιανουάριο του 2025 στην κάμερα της εκπομπής “Super Κατερίνα”.
Πηγή: zappit.gr


