Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποσό 8 εκατ. ευρώ φέρεται να απέκρυψε ο Χιλετζάκης – Τι εντόπισε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το ποσό των 8 εκατ. ευρώ καταλογίζει η Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον αγροτοσυνδικαλιστή από την Κρήτη, Μύρωνα Χιλετζάκη, για περιουσία που φέρεται να απέκρυψε από τις ελεγκτικές αρχές την περίοδο 2019-2023.

Τα νέα στοιχεία που εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή αφορούν την είσπραξη παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του αγροτοσυνδικαλιστή προέκυψε ότι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είτε δεν υπέβαλε καθόλου δηλώσεις πόθεν έσχες είτε υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις. Με βάση τα ευρήματα του ελέγχου, το σύνολο της περιουσίας που φέρεται να απέκρυψε ο κ. Χιλετζάκης ανέρχεται συνολικά σε 8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ελέγχθηκε και η σύζυγός του για δύο έτη και φέρεται να απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να αξιολογηθούν ποινικά. Επιπλέον, ο φάκελος αναφέρεται ότι θα διαβιβαστεί και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για τον καταλογισμό προστίμου λόγω των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων.

Πώς δρούσε το κύκλωμα στην Κρήτη

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας, από το 2019 έως και το 2025 «διήυθυνε και συντόνιζε τα μέλη του κυκλώματος για να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις». Στο ίδιο πλαίσιο, «εντόπιζε αδήλωτα αγροτεμάχια, υπέβαλλε ο ίδιος και οι συγγενείς του αιτήσεις για ενιαίες ενισχύσεις και ζητούσε από τα υπόλοιπα μέλη να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έμπαιναν τμήματα ή το σύνολο των επιδοτήσεων».

Για την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατά το κατηγορητήριο, «εισέπραττε χρηματικά ανταλλάγματα». 5. TAGS Μύρωνας Χιλετζάκης, Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ΟΠΕΚΕΠΕ, πόθεν έσχες, Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Ηράκλειο Κρήτης

Ad

spot_img

Άλλες Ειδήσεις

Μοιράσου το