in ,

Η Eurovision… του Netflix

Eurovision, Ευρωεκλογές και γενικώς μια τρέλα αυτόν τον Μάιο με ψηφοφορίες που έχουν να κάνουν με Ευρώπη. Γιατί εμείς οι bingewatchers να μείνουμε στην απ’ έξω;

Αν έχεις μουσική συνείδηση και γουστάρεις το θέαμα, έχεις τη Eurovision. Μάλιστα σήμερα διαγωνίζεται το κορίτσι μας, η Κατερίνα Ντούσκα στους ημιτελικούς, και το Σάββατο -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στον τελικό.

Αν έχεις πολιτική συνείδηση (και πολύ καλά κάνεις) έχεις τις Ευρωεκλογές, για τις οποίες θα πρέπει να ψηφίσεις το επόμενο σαββατοκύριακο.

Η Ευρώπη έχει εκπροσώπους παντού, που διαγωνίζονται και κερδίζουν τη συμπάθεια και την υποστήριξή μας (ή και όχι!). Οπότε κι εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε τη δική μας Eurovision, τις δικές μας εκλογές, εδώ στο Makattack, στο κομμάτι που ξέρετε ότι αγαπάμε πολύ: τις σειρές. Κάναμε λοιπόν ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στους ευρωπαίους υποψηφίους του… Netflix και ορίστε τα πιο δυνατά χαρτιά με τα οποία κατεβαίνει κάθε χώρα.

Ισπανία: Casa de Papel

Τι άλλο; Φυσικά η Ισπανία κατεβαίνει στις εκλογές του Netflix με πολλούς αξιόλογους υποψηφίους (δείτε και το Cable Girls, αλλά και το Elite) αλλά το Casa de Papel είναι ο απόλυτος νικητής της καρδιάς των συνδρομητών και τηλεθεατών. Σε περίπτωση που ανήκετε στους ελάχιστους που δεν το έχουν δει, η σύνοψη είναι η εξής: ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος με το προσωνύμιο “Ο καθηγητής”, μαζεύει μια ομάδα ταλαντούχων εγκληματιών με την ελπίδα να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία.

https://www.youtube.com/watch?v=ZAXA1DV4dtI

 

Γερμανία: Dark

Συνδέει παρόν, παρελθόν και μέλλον σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας και θεωρείται (και πολύ ορθώς) το αντίπαλο δέος του Stranger Things. Έφηβοι και παιδιά, σπηλιές και σκοτεινές πύλες που σε μεταφέρουν αλλού, και βάθος (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που έχουν κάνει το Dark μια από τις πιο καλογυρισμένες και περίπλοκες σειρές της πλατφόρμας.

https://www.youtube.com/watch?v=ESEUoa-mz2c

 

Ηνωμένο Βασίλειο: The Fall

H Gillian Anderson που αγαπήθηκε και λατρεύτηκε στα X-Files, εδώ υποδύεται μια ντετέκτιβ που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη να συλλάβει έναν serial killer. Τον οποίο ενσαρκώνει ο «κύριος Grey» (από τις 50 αποχρώσεις του Γκρι), οπότε εδώ θα έχετε όλες τις αποχρώσεις ενός δολοφόνου που όχι μόνο έχει ως ασπίδα μια σχετική γοητεία αλλά είναι και ένας υπεράνω υποψίας καλός οικογενειάρχης.

https://www.youtube.com/watch?v=dyFrBC1rAcg

 

Γαλλία: Call my agent!

Συνεχώς στις πρώτες θέσεις όσων αγαπούν τις κωμικές σειρές, το Dix Pour Cent, όπως είναι ο γαλλικός του τίτλος, είναι μια ανάσα δροσιάς στο στερέωμα της γαλλικής μυθοπλασίας. Είναι για να καταλάβετε όπως το αμερικανικό Entourage, αλλά εδώ πολύ πιο γειωμένο, αστείο, με έμμεση κριτική στον κόσμο της showbiz και στους μάνατζερ των επωνύμων!

https://www.netflix.com/watch/80159567?trackId=13752289&tctx=0%2C3%2C0f82245f-8342-44cc-9bd0-768396004c3b-18803929%2C%2C

 

Ιταλία: Suburra, Blood on Rome

Με ελληνικό τίτλο «Υπόγεια Πόλη» (πολύ πιο ιντριγκαδόρικο, ε;), αυτή είναι μια ιταλική παραγωγή που πραγματικά αποδεικνύεται πολύ καλοδουλεμένη από άποψη σεναρίου και πλοκής. Στο Suburra μπλέκονται διαφθαρμένες δυνάμεις, πολιτικοί, νονοί του οργανωμένου εγκλήματος και όλα εκείνα τα «σκοτεινά» στοιχεία που έρχονται σε αντιπαράθεση με ένα φωτεινό μέρος ανοικτά της Ρώμης.

https://www.youtube.com/watch?v=5GcC9kduhO4

*Πού είναι η Ελλάδα σε όλο αυτό; Κάθε φορά που βλέπουμε ότι έρχεται μια νέα ευρωπαϊκή παραγωγή στο Netfilx, ίσως πολλοί αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα. Η ελληνική μυθοπλασία δεν θα μπορούσε να διεκδικεί μια θέση στο πάνθεον των ευρωπαϊκών σειρών; Φυσικά και θα μπορούσε. Λέτε να ‘ναι θέμα χρόνου;

Σχολια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

0 σχόλια