in

Επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο. Εστάλη επιστολή του κόμματος προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Λεπτές οι ισορροπίες στο κόμμα – Συνεδριάζουν οι Επιτροπές Δεοντολογίας και Καταστατικού

Δύο συνεδριάσεις κομματικών οργάνων που είναι προγραμματισμένες για σήμερα αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενόψει της κρισιμότατης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη είναι αυτή της Επιτροπής Δεοντολογίας, που μετά από μία αναβολή, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα με το θέμα του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος έχει πει πως δεν θα προσέλθει, αντιθέτως με μία “πύρινη” επιστολή έχει ασκήσει αυστηρότατη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος έχει χαρακτηρίσει προειλημμένη από την ηγεσία την διαγραφή του και έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως αν ο Στέφανος Κασσελάκης αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραιτηθεί.

Στο βαθμό που οι “87” δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποφάσεις τους, πιθανή απόφαση διαγραφής του πρώην υπουργού μπορεί να οδηγήσει σε νέες προειδοποιήσεις για “έξοδο”. Η δεύτερη συνεδρίαση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα παρουσία του προέδρου του κόμματος είναι αυτή της Επιτροπής Καταστατικού, ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου, και θα είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του κ, Κασσελάκη, ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές για “ριζικές” αλλαγές με προτάσεις που κατά καιρούς προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία εμφανίζεται αποφασισμένη να ξεπεράσει τον σκόπελο της Κεντρικής Επιτροπής και να πάει σε καταστατικό Συνέδριο, διαμηνύοντας πως δεν βλέπει πολιτικοιδεολογικό πλαίσιο στις επικρίσεις προς τον πρόεδρο και καλεί όποιον έχει διαφορετική πρόταση να την καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα να προκληθεί νέα προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη με πρωτοβουλία του προέδρου. Και ετοιμάζει την πρώτη εμφάνιση του Στέφονου Κασσελάκη ως προέδρου κόμματος στην ΔΕΘ.

Σε ποιο σημείο ομονοούν οι αντιπαρατιθέμενοι υποστηρικτές και επικριτές της ηγεσίας; Στο ότι αυτή είναι η δυσκολότερη φάση του κόμματος όχι μόνο στα 20 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την εποχή ακόμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.